15 Ianuarie 2015

ING si-a majorat participatia la Bursa peste 5%, dupa ce pragul de detinere a crescut



Mai multe fonduri de pensii administrate de ING si-au majorat pachetul de actiuni detinute la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la 5,57%, prin achizitii reprezentand 0,62% din capitalul BVB, derulate in data de 9 ianuarie, cand a intrat in vigoare majorarea pragului de detinere de la 5% la 20%.

Anterior, ING avea 4,95% din actiunile BVB, prin intermediul fondurilor de pensii facultative ING Activ si ING Optim, dar si prin Fondul de Pensii Administrat Privat ING, se arata intr-un raport transmis bursei. Dupa achizitiile din 9 ianuarie, ING a ajuns sa detina prin cele trei fonduri o participatie de 5,57% din actiuni. Cel mai mare pachet se afla in posesia Fondului de Pensii Administrat Privat ING, care are 4,83% din actiuni, conform Mediafax.

Pe 9 ianuarie a intrat in vigoare o ordonanta de urgenta prin care a fost modificata legislatia privind piata de capital, inclusiv prin cresterea pragului maxim privind detinerea de actiuni la operatorii de piata, de la 5% la 20% din totalul actiunilor. Actiunile BVB se erau in crestere cu 4% jurul orei 12:00. Grupul olandez ING este prezent in Romania prin intermediul ING Bank Romania si controleaza NN Group, reprezentat de ING Asigurari de Viata, ING Pensii si ING Investment Management International.



Citeste si