Navrom Galati, cea mai mare companie de pe Rasdaq, se delisteaza

Navrom Galati (COVG), compania cu cea mai mare capitalizare pe piata Rasdaq, se va retrage de la tranzactionare, in contextul procesului de defiintare a acestei sectiuni a Bursei, pentru ca actionarii au respins transferul pe o alta piata.

Actionarii au respins propunerile de transfer pe piata reglementata sau pe sistemul alternativ de tranzactionare, situatie in care, conform legii, societatea se retrage de pe bursa. "Ca urmare a hotararii adoptata de actionari la art 1 si art 2 din prezenta hotarare, actiunile societatii vor fi retrase de la tranzactionare, iar societatea se va delista", se arata in raportul cu deciziile AGA transmis de Navrom Galati Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scrie Mediafax.

Compania are o capitalizare de 186 milioane de lei (41,6 milioane de euro) la cotatia de 10,9 lei/actiune de la ora transmiterii acestei stiri, in urcare cu 9% fata de marti. Titlurile Navrom au crescut cu 26,6% marti, cand a avut loc AGA in care s-a luat decizia de retragere de la tranzactionare.

Rulajul inregistrat marti cu actiunile companiei, de 137.244 lei, este cel mai ridicat din ultima luna.
Anterior cresterii din sedinta de marti, titlurile Navrom au fost tranzactionate cel mai recent joia trecuta, la 7,9 lei/unitate, pret in urcare cu 31,7%. La cotatia de 7,9 lei/unitate Navrom avea o capitalizare de 135 milioane de lei.

Navrom este controlata de grupul Transport Trade Services (TTS), detinatorul unei participatii de 87,4% potrivit celor mai recente date disponibile pe bursa, de la mijlocul anului trecut. Grupul TTS este controlat de omul de afaceri Mircea Mihailescu si detine pe langa Navrom, si compania de transport feroviar Transfer International Spedition.

Citeste si:
Fostele "rasdace" si firmele de Forex, cele mai reclamate la ASF
Fostele "rasdace" si firmele...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

A doua companie dupa capitalizare pe piata Rasdaq este producatorul de lactate Albalact (ALBZ), companie ale carei actiuni au inregistrat insa variatii mult mai reduse in ultima perioada. Actionarii Albalact vor decide pe 10 februarie daca vor transfera compania pe o alta piata sau aceasta va fi retrasa de la tranzactionare. Piata Rasdaq va fi desfiintata in luna octombrie. Companiile care nu se transfera pe piata reglementata sau pe sistemul alternativ (ATS) vor fi delistate..

Bursa de valori Bucuresti va relansa pe 25 februarie sectiunea de tranzactionare de actiuni a actualei piete ATS sub denumirea AeRO. Piata AeRO este segmentul dedicat actiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Acesta este un segment de piata dedicat listarii companiilor la inceput de drum, pentru finantarea proiectelor, cresterea vizibilitatii si contributiei la dezvoltarea mediului de afaceri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri