Veniturile Transgaz (TGN) au crescut anul trecut cu 8,8%, la 1,69 miliarde lei, iar profitul net s-a majorat cu 51,7%, la 507,4 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare, anuntate vineri de companie.

Operatorul national de transport al gazelor naturale a raportat in 2013 venituri de 1,55 miliarde lei si un profit net de 334,4 milioane lei. Veniturile companiei au influentate pozitiv in 2014 de majorarea tarifului de rezervare capacitate, care a generat un plus de 98,1 milioane lei, cresterea capacitatii rezervate (+77 milioane lei) si a cantitatii de gaze facturate (+51,6 milioane lei), se arata intr-un comunicat al companiei.

In schimb, scaderea componentei volumetrice a tarifului de transport si a veniturilor financiare au avut o influenta negativa de 96,4 milioane lei, respectiv de 7,3 milioane lei. Cheltuielile Transgaz au scazut cu 4,4% in 2014, la 1,07 miliarde lei, de la 1,12 miliarde lei in anul anterior.

Potrivit rezultatelor preliminare, compania a realizat anul trecut cheltuieli cu investitiile de 152,3 milioane lei si a platit 24 milioane lei pentru rate la credite aferente investitiilor. Compania este controlata de stat, prin Secretariatul General al Guvernului, cu o participatie de 58,5%. Actiunile Transgaz sunt listate la BVB, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 3,28 miliarde lei.

Sursa foto: Shutterstock / pipeline

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri