16 Martie 2015

Cum arata ringurile de tranzactionare ale celor mai spectaculoase burse din lume



De la canapelele din piele de pe care tranzactioneaza traderii din Dubai, la palatul din secolul 19 unde isi desfasoara activitatea brokerii spanioli, o parte din marile burse din lume inca pastreaza clasicul ring de tranzactionare. Cum arata in prezent arenele unde se fac zilnic schimburi de miliarde de dolari?

Bursa din Madrid (Spania)

Bursa din Madrid are sediul intr-un palat din secolul 19 ce poate gazdui 2.000 de traderi in acelasi timp. Potrivit propriului website, decorul iesit din comun este folosit pentru “a asigura ca fiecare generatie va recunoaste, intelege si va aprecia adevarata esenta a relatiei speciala de afaceri pe care se bazeaza intreaga istorie a bursei”.

Foto: Mediafax


Bursa din Frankfurt (Germania)

Bursa din Frankfurt este cea mai mare piata de actiuni si derivate dintre cele sase care exista in Germania. Detinuta de catre grupul Deutsche Borse si fondata in 1585, pe Bursa din Frankfurt activeaza peste 4.500 de traderi. In 2014, profitul Deutsche Borse a avut un profit de 762 mil. euro.


Bursa din Bahrain (Bahrain)

Fondata in 1987, Bursa din Bahrain a inceput sa functioneze efectiv in 1989, avand 29 de companii listate. Acum cinci ani piata si-a mutat sediul in Manama iar in prezent are 48 de companii listate si chiar si un cont de Instagram.

Foto: livetradingews.com


Bursa din Londra (Marea Britanie)

Cu o istorie ce incepe din anul 1698, Bursa din Londra (LSE) este una dintre cele mai mari si cele mai puternice piete din lume. LSE are in prezent 2.428 de companii listate cu o capitalizare de 13,4 mld. dolari.

Foto: Shutterstock / LSE


Indonesia Stock Exchange (Indonezia)

Bursele din Jakara si Surabaya au fuzionat in 2007 punand astfel bazele Indonesia Stock Exchange. Noua piata, cu sediul in Jakarta, are in prezent 494 de companii listate.

Foto: Mediafax


Bursa din New York (SUA)

Bursa din New York (NYSE) este cea mai mare piata de actiuni din lume, avand in prezent circa 1.860 de companii listate, cu o capitalizare totala de 16,6 trilioane dolari. In 2014, pe Bursa din New York s-au listat 129 de companii care au strans de la investitori 70 mld. dolari din ofertele publice initiale (IPO).

Foto: Mediafax


Bursa din Hong Kong (Hong Kong)

Cu 1.600 de companii listate, Bursa din Hong Kong este a doua cea mai puternica piata din Asia, dupa Bursa din Tokyo. Pe langa activitatile obisnuite, ringul de tranzactonare al Bursei din Hong Kong poate fi inchiriat pentru activitati corporative.

Foto: Mediafax


Bursa din Chicago (SUA)

Bursa de marfuri din Chicago este cea mai veche piata de futures si optiuni din lume. Cladirea care gazduieste Bursa din Chicago ofera numeroase alte facilitati, precum o tutungerie, o sala de yoga, restaurante, un cabinet stomatologic sau chiar si o florarie.

Foto: Shutterstock / Chicago board of trade


Dubai Finacial Market (Emiratele Arabe Unite)

Dubai Finacial Market este una dintre cele mai noi burse din lume, fiind fondata in anul 2000. Cu un sediu plasat intre zgarie-nori si mall-uri, piata din Dubai gazduieste actiunile unor companii cu o capitalizare totala de 4,3 mld. dolari.


Bursa din Tokyo (Japonia)

Bursa din Tokyo a fost fondata in 1878 si s-a mutat in actualul sediu in anul 1988. Ringul de tranzactionare a fost modernizat in 2000, circa 360 de persoane activand aici in prezent.




Citeste si