Compania farmaceutica Ropharma Brasov (RPH), controlata de omul de afaceri Mihai Miron, si-a propus pentru acest an investitii de 8,53 milioane lei (1,93 milioane euro) in extinderea retelei de farmacii, in parcul auto si reamenajari de cladiri, scrie Mediafax.

Ropharma detine doua unitati de productie de suplimente alimentare si medicamente in Targu Mures si Chisinau, o unitate de productie de lapte praf - Bioef, o firma de distributie cu cinci depozite, o retea proprie de 132 farmacii si un spitalul privat multidisciplinar Sfantul Constantin din Brasov. In acest an, Ropharma va aloca 4,5 milioane lei pentru achizitia de licente de farmacii, 1,62 milioane lei pentru masini de transport si autoturisme, 1,57 milioane lei in amenajari de cladiri, moblier si echipamente si 838.500 in echipamente si licente IT.

Unul din obiectivele strategice ale companiei este dezvoltarea parteneriatelor cu companii de pe piata externa in vederea desfacerii produselor din portofoliul propriu pe aceste piete. "In acest sens s-au initiat discutii si s-au desfasurat intalniri cu parteneri din Italia, Ucraina, Letonia, Asia si Orientul Mijlociu", se arata intr-un raport al Ropharma.

Portofoliul de productie al Ropharma este format din 68 produse din 21 de arii terapeutice. In 2014, compania a raportat venituri din propriile produse de 13 milioane lei (2,95 milioane euro), in crestere cu 1% fata de 2013. Vanzarile totale ale Ropharma Brasov au crescut cu 2% anul trecut, la 418,2 milioane lei (94,2 milioane euro), iar profitul a urcat cu 12%, la 8,04 milioane lei (1,81 milioane euro). Compania a consemnat in anul 2013 vanzari de 411,2 milioane lei si un profit de 7,2 milioane lei.

Rezultatele pentru 2014 sunt sub cele estimate de companie. Astfel, Ropharma anticipa o crestere cu 5% a vanzarilor, la 430 milioane lei, si un profit cu 25% mai mare, la 9 milioane lei. Potrivit raportului anual, compania si-a atins obiectivul de vanzari in proportie de 97% si cel de profit net de 91% "In anul 2014 datorita conditiilor dificile ale pietei de medicamente, generate de situatia financiara a sistemului de sanatate, societatea s-a concentrat pe vanzarea prin farmaciile proprii si a acordat o atentie speciala incasarilor de la clientii farmacii particulare. Vanzarile se realizeaza in 25 judete si municipiul Bucuresti", se mai arata in raport.

Ropharma estimeaza profit mai...
Citeste si: Ropharma estimeaza profit mai mare cu 25%

Potrivit celor mai recente raportari de la BVB, omul de afaceri Mihai Miron detine indirect 31,78% din actiunile Ropharma. Prin Rimia Investments, el controleaza 14,12% din actiuni, iar prin ADD Pharmaceuticals un pachet reprezentand 17,66% din titluri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Piata farmaceutica din Romania va inregistra afaceri record in 2018