Creditul revolving, garantat de actionarul majoritar al companiei, Vimetco, va fi acordat de un sindicat de banci, scrie Mediafax. De asemenea, Alro vrea sa atraga de la Black Sea Trade and Development Bank si alti finantatori un credit de investitii de 60 milioane dolari.

Alta finantare vizata de companie, de 27,2 milioane dolari, ar urma sa fie atrasa de la Raiffeisen Bank Romania, destinatia fondurilor fiind plata unor datorii. Imprumuturile vor fi garantate cu activele, stocurile si creantele Alro. Contractarea fondurilor va fi analizata de actionari la 10 iulie.

Alro Slatina a avut anul trecut pierderi de 108,55 milioane lei, la o cifra de afaceri de 1,99 miliarde lei, iar pentru 2015 estimeaza un profit de 63,6 milioane de dolari. Compania a planificat pentru anul in curs investitii de 59 de milioane de dolari.

Alro este o subsidiara a Vimetco (Olanda), companie cu operatiuni in Romania, China si Sierra Leone listata la bursa de la Londra. Compania detine 84,2% din actiunile Alro, iar Fondul Proprietatea controleaza 10,21% din titluri.