Titlurile au o maturitate de 3 ani si o dobanda de 12% pe an platibila trimestrial.

“Unei banci platim dobanda 10% pentru un credit garantat cu active in proportie de 200%, asa ca pentru niste obligatiuni negarantate trebuia sa oferim o dobanda mai buna investitorilor. Nu suntem straini de astfel de operatiuni: prima emisiune de obligatiuni am facut-o intren, catre proprii angajati, acum 8 ani”, a declarat Catalin Valentin Negoita, directorul general C&V Water Control si totodata actionarul majoritar al companiei, cu o participatie de 99,9% din titluri.

Broker Cluj a intermediat tranzactia, oferta adresandu-se doar clientilor societatii de brokeraj. Obligatiunile au fost cumparate de 15 investitori, dintre care 14 persoane fizice si un investitor persoana juridica. Catalin Valentin Negoita spune ca anul viitor va lua in considerare listarea pe piata AeRO.

C&V Water Control se concentreaza pe dezvoltarea si comercializarea de echipamente si tehnologie pentru tratarea apei potabile si uzate in aplicatii rezidentiale, comerciale, industriale si municipale. Compania ocupa locul 3 in ceea ce priveste productia de statii de epurare si potabilizare a apei.

Citeste si:

Anul trecut, afacerile C&V Water Control au scazut cu 11%, pana la 9 mil. lei. In 2014 sefii companiei anticipeaza o dublare a afacerilor, la 22,4 mil. lei.

“In 2013-2014 au fost finalizate o serie de proiecte cu fonduri europene, iar in 2015-2016 vor fi demarate noi proiecte, de o alta valoare, din axa 2, in care mai mult ca siguri vom fi implicati”, a mentionat Catalin Valentin Negoita.

Compania este implicata in prezent in 45 de proiecte a caror valoare depaseste 6 mil. euro. Circa 70% din contractele C&V Water Control sunt semnate cu municipalitatile si institutii de stat, restul fiind intelegeri cu entitati private.

Foto: Shutterstock / Water Dropping