C&V Water Control, producator de echipamente si tehnologie folosita pentru tratarea apei potabile, a listat in piata AeRO, administrata de Bursa de Valaori Bucuresti, o emisiunea de obligatiuni (CVW18) in valoare de 1,9 mil. lei.

Titlurile au o maturitate de 3 ani si o dobanda de 12% pe an platibila trimestrial.

“Unei banci platim dobanda 10% pentru un credit garantat cu active in proportie de 200%, asa ca pentru niste obligatiuni negarantate trebuia sa oferim o dobanda mai buna investitorilor. Nu suntem straini de astfel de operatiuni: prima emisiune de obligatiuni am facut-o intren, catre proprii angajati, acum 8 ani”, a declarat Catalin Valentin Negoita, directorul general C&V Water Control si totodata actionarul majoritar al companiei, cu o participatie de 99,9% din titluri.

Broker Cluj a intermediat tranzactia, oferta adresandu-se doar clientilor societatii de brokeraj. Obligatiunile au fost cumparate de 15 investitori, dintre care 14 persoane fizice si un investitor persoana juridica. Catalin Valentin Negoita spune ca anul viitor va lua in considerare listarea pe piata AeRO.

C&V Water Control se concentreaza pe dezvoltarea si comercializarea de echipamente si tehnologie pentru tratarea apei potabile si uzate in aplicatii rezidentiale, comerciale, industriale si municipale. Compania ocupa locul 3 in ceea ce priveste productia de statii de epurare si potabilizare a apei.

Anul trecut, afacerile C&V Water Control au scazut cu 11%, pana la 9 mil. lei. In 2014 sefii companiei anticipeaza o dublare a afacerilor, la 22,4 mil. lei.

“In 2013-2014 au fost finalizate o serie de proiecte cu fonduri europene, iar in 2015-2016 vor fi demarate noi proiecte, de o alta valoare, din axa 2, in care mai mult ca siguri vom fi implicati”, a mentionat Catalin Valentin Negoita.

Compania este implicata in prezent in 45 de proiecte a caror valoare depaseste 6 mil. euro. Circa 70% din contractele C&V Water Control sunt semnate cu municipalitatile si institutii de stat, restul fiind intelegeri cu entitati private.

Foto: Shutterstock / Water Dropping

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri