Majorarea capitalului s-a realizat prin emisiunea a 417.379.818 actiuni noi, cu valoare nominala de 1 leu/titlu, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net pe anul trecut, de 406,82 milioane lei, si a rezervelor constituite din prime de conversie a obligatiunilor in actiuni, de 10,55 milioane lei, potrivit unui raport transmis de banca Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Mediafax.

Institutia de credit a optat si in anii trecuti pentru capitalizarea unei parti din profitul inregistrat in exercitiul financiar anterior.
"Fondurile obtinute prin majorarea de capital social vor fi utilizate pentru sustinerea activitatii curente a societatii", se arata in raportul bancii.

Fiecare actionar inregistrat la data de 15 iunie primeste gratuit in urma majorarii de capital 16 titluri pentru fiecare 100 de actiuni detinute.

Citeste si:

Titlurile institutiei de credit stagnau vineri in a doua parte a zilei pe bursa de la Bucuresti, la 2,36 lei/unitate, cotatie la care capitalizarea se situeaza la 7,14 miliarde de lei.

Cel mai mare actionar al Bancii Transilvania este Banca pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu o participatie de 14,33%. Printre actionarii semnificativi se regasesc presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, si International Finance Corporation, divizie a Bancii Mondiale.