Un numar de 37 de companii, printre care Metav si Romaero, trec miercuri pe AeRO

Un numar de 37 de companii, printre care Metav Bucuresti (METV), Romaero (RORX) si ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), vor debuta miercuri pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma transferului de pe Rasdaq si de pe segmentul valorilor mobiliare nelistate.

"Transferul pe AeRO ofera societatilor un nou inceput in arena pietei de capital, intr-un cadru legal clar si legitim, conform standardelor europene", se arata intr-un comunicat al BVB. Compania cu cea mai mare capitalizare dintre cele 37 care trec miercuri pe AeRO este Metav Bucuresti, potrivit Mediafax. Firma, care administreaza parcul industrial Metav Business Park din apropierea aeroportului Baneasa, are o valoare de 196,17 milioane de lei in functie de ultimele tranzactii.

Actionarul majoritar al Metav este firma Meteor Investitii Imobiliare, cu o participatie de 54,27%, urmata de SIF Muntenia (SIF4), cu un pachet de 27,78%.
Peste pragul de 100 de milioane de lei trece si compania aerospatiala Romaero, cu o capitalizare de 108,68 milioane de lei, in timp ce al treilea emitent ca valoare este ArcelorMittal Hunedoara, cu 87,47 milioane de lei.

In prezent, pe piata AeRO sunt admise la tranzactionare 169 companii, cu o capitalizare cumulata de 2,73 miliarde lei (620 milioane euro).
Potrivit unui anunt de la finele lunii martie al Autoritatii de Supraveghere Financiara, 245 de companii de pe Rasdaq intentionau sa se transfere pe AeRO, in timp ce alte 46 de societati au imputernicit consiliile de administratie sa decida asupra sistemului alternativ pe care vor fi tranzactionate actiunile.

AeRO este segmentul dedicat actiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Acesta este un segment de piata dedicat listarii companiilor la inceput de drum, pentru finantarea proiectelor, cresterea vizibilitatii si contributiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazata pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO, sub un concept reproiectat si reconstruit, a fost lansata pe 25 februarie 2015.

Citeste si:
Românii s-au îngrămădit să cumpere acțiunile companiei locale de...
Românii s-au îngrămădit să...

Piata Rasdaq va fi desfiintata in luna octombrie. Companiile care nu se transfera pe piata reglementata sau pe sistemul alternativ vor fi delistate.

Sursa foto: Shutterstock / display of stock markets

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri