Bursa Romana de Marfuri sustine, in urma unei investigatii a Consiliului Concurentei privind piata lemnului, ca vanzarea masei lemnoase de catre stat are loc intr-un cadru discretionar, care genereaza suspiciuni.

"In peste 20 de ani de activitate neintrerupta pe piata din Romania, BRM a asigurat mereu o transparenta deplina a tranzactiilor, procedura de negociere garantand, atat vanzatorului cat si cumparatorului, ca pretul final va fi intotdeauna cel corect, adica acela dictat exclusiv de regulile pietei. Bursa este abilitata prin Lege sa administreze pietele de marfuri din Romania si detine infrastructura tehnologica, reteaua teritoriala si expertiza necesara, astfel ca noi ne consideram pregatiti sa preluam, chiar incepand de maine, rolul de operator pe piata lemnului pentru Romsilva, in masura in care cadrul de reglementare va stipula acest lucru", a declarat directorul executiv al BRM, Valeriu Gheorghe, citat de Mediafax.

Nevoia unei reglementari a valorificarii masei lemnoase constituie principala concluzie a unui raport elaborat de Consiliul Concurentei. In document, Consiliul Concurentei atrage atentia ca RNP - Romsilva trebuie sa separe cele doua activitati - de administrator si operator pe piata, care in prezent ii ofera avantaje in raport cu ceilalti concurenti.

Sursa foto: Shutterstock