Societatea de intermediere Broker Cluj a lansat pe Bursa de Valori Bucuresti primele sale certificate turbo cu activ suport cotatia aurului.

Lansarea a avut loc la o zi dupa prabusirea burselor de luni si intr-o perioada in care aurul reintra in atentia investitorilor aflati in cautarea unui refugiu.

“Nu am adus certificatele de aur din cauza crizei din China, nu a fost nimic programat. Lansarea acestora face parte din strategia Broker Cluj de a extinde gama de produse structurate din oferta. Totusi, cred ca este de bun augur lansarea in acest moment pentru ca aurul este in general privit ca o investitie sigura in perioadele de criza”, a declarat Darie Moldovan, consultant in cadrul casei de brokeraj.

Pretul de referinta al certificatelor este cel stabilit de asociatia bancara London Bullion Market (AM Fixing).

Citeste si:
Camere termice in aeroporturi, pentru a identifica calatorii cu febra
Aeroporturile din Romania vor...

Raportul dintre un certificat si valoarea activului suport este 1/100, fiind astfel nevoie de achizitionarea a 100 de certificate pentru a obtine o expunere egala cu o unitate din activul suport. De exemplu, daca valoarea aurului este d 1.150 dolari, pretul unui certificat este de 7 lei. O investitie de 7*100 lei (700 lei) va determina o expunere de 1.150 dolari (4.485 lei).

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primele masuri luate de Romania pentru a preveni virusul mortal