Broker Cluj lanseaza certificatele pe aur. "Nu le-am adus din cauza crizei din China"

Societatea de intermediere Broker Cluj a lansat pe Bursa de Valori Bucuresti primele sale certificate turbo cu activ suport cotatia aurului.

Lansarea a avut loc la o zi dupa prabusirea burselor de luni si intr-o perioada in care aurul reintra in atentia investitorilor aflati in cautarea unui refugiu.

“Nu am adus certificatele de aur din cauza crizei din China, nu a fost nimic programat. Lansarea acestora face parte din strategia Broker Cluj de a extinde gama de produse structurate din oferta. Totusi, cred ca este de bun augur lansarea in acest moment pentru ca aurul este in general privit ca o investitie sigura in perioadele de criza”, a declarat Darie Moldovan, consultant in cadrul casei de brokeraj.

Pretul de referinta al certificatelor este cel stabilit de asociatia bancara London Bullion Market (AM Fixing).

Citeste si:
Broker Cluj devine BRK Financial Group dupa ce si-a extins activitatea
Broker Cluj devine BRK...

Raportul dintre un certificat si valoarea activului suport este 1/100, fiind astfel nevoie de achizitionarea a 100 de certificate pentru a obtine o expunere egala cu o unitate din activul suport. De exemplu, daca valoarea aurului este d 1.150 dolari, pretul unui certificat este de 7 lei. O investitie de 7*100 lei (700 lei) va determina o expunere de 1.150 dolari (4.485 lei).

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri