Beijing-ul vrea sa stranga dolari pentru a sustine yuan-ul, dupa devalorizarea spectaculoasa de acum doua saptamani, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Autoritatile chineze au reluat achizitiile de actiuni, dupa ce absenta din piata din primele zile ale saptamanii a contribuit la inregistrarea celor mai mari scaderi din ultimii 19 ani.

“Chinezii nu sunt foarte constanti in privinta felului in care comunica cu piata. Investitorii sunt frustrati de aceste schimbari (neasteptate)”, a declarat Andrew Sullivan, directorul de tranzactionare al companiei de brokeraj Haitong International Securities Group din Hong Kong.

Parada militara a fost programata cu luni in urma, aceasta urmand sa ii ofere presedintelui Xi Jinping ocazia de a se prezenta lumii din postura de lider suprem al Chinei. Astfel de evenimente sunt folosite pentru a consolida autoritatea sefului Partidului Comunist asupra tarii.

Bursele din China cresteau in timpul sedintei de vineri cu 5%, dupa ce si piata americana crescuse cu 2,4% pe indicele S&P 500 cu o zi in urma.

Sursa foto: Shutterstock