Din grupul de actionari mai fac parte Dana Cojocaru, Nicolae Lupu, Corneliu Tanase si societatea comerciala Atlassib. Ilie Carabulea controleaza in prezent 41,2% din Banca Carpatica.

“Acordul a fost incheiat in corelatie cu interesul exprimat de J.C. Flowers & Co.catre Banca, de a subscrie, daca anumite conditii sunt indeplinite, in cadrul majorarii de capital aprobata de actionarii Bancii in AGA din 18 iunie 2015”, se mentioneaza intr-un comunicat al Bancii Carpatica.

Anterior, actionarii Banca Carpatica au aprobat o diminuare de capital de 204 milioane de lei pana la 110 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor din anii trecuti. De asemenea, a fost aprobata si o majorare de capital de 110 mil. lei, pana la un maxim de 220 mil. lei, prin emisiune de actiuni noi cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Citeste si:

Actiunile emise si nesubscrise de cei care au drept de preemtiune vor fi oferite JC Flowers. Plasamentul realizat de acestia va fi facut la un pret de 1,001 lei/actiune.

Achizitia indirecta a actiunilor de catre JCF III Europe Holdings va fi finalizata dupa indeplinirea anumitor conditii precedente, precum aprobarea de catre Banca Nationala a Romaniei.

Actiunile BCC sunt suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti.

Sursa foto: Mediafax