ASF a aprobat trecerea Astra pe AeRO, dar actiunile raman suspendate

Actiunile Astra Asigurari (ATRA), companie pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a cerut falimentul in instanta, vor fi transferate de pe Rasdaq pe AeRO, in contextul inchiderii Rasdaq, dar vor ramane suspendate de la tranzactionare, a anuntat, luni, ASF.

"Se admit la tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare administrat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) actiunile emise de societatea de Asigurare-Reasigurare Astra. Se mentine suspendarea de la tranzactionare a actiunilor emise de Astra", se arata intr-un document cu decizia ASF transmis bursei, scrie Mediafax.

AeRO si Rasdaq sunt ambele administrate de Bursa de Valori Bucuresti. Ultimele tranzactii pe piata Rasdaq si pe segmentul Nelistate s-au facut joi, astfel incat sa fie asigurat intervalul necesar decontarii tuturor tranzactiilor pana luni, 26 octombrie, ultima zi oficiala a pietei Rasdaq si a segmentului Nelistate. Legea de desfiintare a pietei Rasdaq a intrat in vigoare la finele lunii octombrie a anului trecut si a prevazut inchiderea pietei in termen de un an. Potrivit acesteia, companiile care nu se transfera pe piata reglementata sau pe sistemul alternativ sunt delistate.

Actionarii Astra au decis in februarie anul acesta, moment la care compania se afla in administrare speciala, ca titlurile sa fie mutate pe platforma AeRO, in contextul desfiintarii Rasdaq. Autoritatea de Supraveghere Financiara a instituit, in a doua parte a lunii februarie 2014, procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special, dupa ce a constatat ca asiguratorul are nevoie de capital suplimentar.

Actiunile Astra au fost suspendate de la tranzactionare la 18 februarie 2014. Tribunalul Bucuresti a stabilit luni un nou termen, pentru data de 9 noiembrie, in dosarul in care Autoritatea de Supraveghere Financiara a cerut falimentul Astra Asigurari. Acesta este deja al patrulea termen in dosarul falimentului Astra, inregistrat de ASF in instanta pe 8 septembrie.

Citeste si:
ICCJ obliga FGA sa ridice plafonul aplicat regreselor pe CASCO
ICCJ da castig de cauza...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Consiliul ASF a decis la finele lunii august sa ceara instantei intrarea in faliment a Astra Asigurari, dupa ce compania, aflata in administrare speciala, nu a reusit sa atraga 425 milioane lei la capital. Compania s-a aflat in proces de redresare financiara din februarie 2014, avand ca administrator special KPMG Advisory. La momentul anuntului ASF ca va cere falimentul Astra, compania avea 1,8 milioane de asigurati, cu 2,5 milioane de polite valabile.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri