17 Noiembrie 2015

Romgaz reduce estimarea privind profitul net in acest an, de la 1,5 miliarde lei la 1 miliard lei



Romgaz (SNG) a redus in scadere estimarea privind profitul net pentru anul in curs, de la 1,5 miliarde de lei, cat anticipa in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat in iunie, la 1 miliard de lei conform ultimei rectificari a bugetului.

Bugetul de Venituri si Cheltuieli rectificat al Romgaz a fost aprobat in sedinta de Guvern de miercuri, hotararea urmand sa fie publicata in Monitorul Oficial, se arata intr-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti. Conducerea Romgaz a convocat pentru 17 decembrie o adunare a actionarilor pentru avizarea bugetului rectificat, potrivit Mediafax.

Astfel, Romgaz anticipeaza acum venituri totale de 4,46 miliarde de lei, dupa ce in iunie estima 4,64 miliarde de lei. Rezultatul net a fost afectat si de cheltuielile mai mari asteptate pentru anul in curs, de 3,11 miliarde de lei, in urcare fata de 2,78 miliarde de lei in precedenta versiune a bugetului de venituri si cheltuieli, avizata in luna iunie.

"Dupa rezultatele mai slabe din trimestrul al treilea, cand profitul net a scazut cu 14% fata de perioada similara a anului anterior, compania a revizuit din nou in scadere bugetul pentru 2015 si a coborat estimarea pentru profitul net la 1 miliard de lei, de la 1,5 miliarde de lei anterior", se arata intr-o nota catre analisti si investitori a Bancii Transilvania.

Cifra de afaceri a producatorului de gaze Romgaz a scazut cu 8,2% in trimestrul al treilea, la 698 milioane de lei, iar profitul net s-a redus cu 14%, la 208,7 milioane de lei, in conditiile in care consumul national de gaze naturale se afla in scadere neintrerupta de mai multi ani. Romgaz a taiat investitiile si a redus productia pentru a se alinia la cererea slaba din piata.

La noua luni, vanzarile companiei au scazut cu 10,8%, la 2,93 miliarde de lei, iar profitul net s-a redus cu 12,4%, la 975,3 milioane de lei. Romgaz a precizat ca va lua o parte din rezervele constituite in anii trecuti pentru a mari profitul de repartizat anul viitor.

Statul detine controlul producatorului de gaze naturale, cu o participatie de 70%, al doilea actionar dupa participatia detinuta fiind Fondul Proprietatea, cu 6,18%.



Citeste si