Claudiu Mateescu, directorul general al dezvoltatorului imobiliar Impact (IMP) a fost retinut joi de procurori. Compania spune ca nu este afectata de ancheta in care acesta este implicat.

“Precizam ca acest eveniment nu afecteaza desfasurarea activitatii societatii care isi urmeaza cursul normal, faptele de care este acuzat dl. Claudiu Mateescu neavand legatura cu mandatul de administrator si director general al societatii Impact. In conformitate cu codul de procedura penala, punerea in miscare a actiunii penale nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovati”, se mentioneaza intr-un comunicat oficial publicat de Impact pe Bursa de Valori Bucuresti.

Actiunile dezvoltatorului imobiliar scadeau cu 4,3% la jumatatea zilei joi, pana la pretul de 1 leu/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 290,3 mil. lei.

Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, si Claudiu Mateescu au fost retinuti de procurori, dupa mai multe ore de audieri la sediul DNA Brasov. Anterior, procurorii anticoruptie i-au retinut, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, pe omul de afaceri Remus Truica si pe fostul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, Marius Marcovici.

Cei patru au fost adusi, in cursul zilei de miercuri, cu mandat la DNA Brasov, pentru a fi audiati. Omul de afaceri Remus Truica, a carui locuinta a fost perchezitionata, miercuri, de catre procurori, in dosarul in care se fac cercetari privind retrocedarea ilegala a unor terenuri din Ilfov, a ajuns la DNA Brasov in jurul orei 17.00, in timp ce Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, a ajuns ultimul la sediul DNA, in jurul orei 22.30.

Citeste si:
Hrebenciuc, condamnat la 3 ani inchisoare cu executare
Viorel Hrebenciuc, condamnat...

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2014 - 2015. In aceasta cauza, procurorii au facut noua perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, la sediile unor societati comerciale si la locuintele mai multor persoane. Ancheta DNA vizeaza retrocedarea ilegala a unor terenuri din judetul Ilfov.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SUA au numit un reprezentant in Romania pentru a combate coruptia