Tranzactii pe piata de fuziuni si achizitii de aproximativ 100 milioane de euro

Piata locala de fuziuni si achizitii s-a dezmortit in ultimele luni dupa ce trei giganti internationali - Carrefour, Ikea si Lactalis - au decis sa aloce circa 100 de milioane de euro pentru a-si securiza pozitia pe pietele pe care activeaza, arata o analiza ZF.

Mai mult, o efervescenta pe pietele imobiliare, in comert si servicii medicale indica un optimism al investitorilor romani si straini in perspectivele economiei locale care posteaza una dintre cele mai importante cresteri de la nivelul UE, conform Mediafax.

"Ce se intampla pe piata locala a fuziunilor si achizitiilor este o surpriza placuta si un bun motiv de optimism in ceea ce priveste perspectivele de viitor ale economiei locale", a declarat avocatul Florentin Tuca, managing partner al casei de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii, una dintre cele mai importante de pe piata locala.

In 2015, piata de fuziuni si achizitii s-a dezmortit la nivel international, iar Romania a simtit si ea "o gura de aer proaspat".

Unele dintre tranzactiile gigant de la nivel international isi fac simtit impactul si in Romania, printre acestea numaranduse achizitia producatorului de bere SAB Miller de catre AB InBev sau preluarea Cameron de catre gigantul din domeniul energiei Schlumberger.

Totusi, cele mai importante tranzactii care au "zguduit" piata locala au fost unele pregatite in "bucatariile" lo¬cale ale unor astfel de giganti.

auto devine frână pe drumul redresării" href="https://www.wall-street.ro/articol/Auto/258798/analiza-din-accelerator-pentru-economie-industria-auto-devine-frana-pe-drumul-redresarii.html" onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Recommended Article In Article', 'click', 'ANALIZĂ | Din accelerator pentru economie, industria auto devine frână pe drumul redresării']); return true;" class="inArticleNew clearfix">
Citeste si:
ANALIZĂ | Din accelerator pentru economie, industria auto devine frână
ANALIZĂ | Din accelerator...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Sursa foto: rzoze19 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri