In ultimii ani, au fost vehiculate mai multe termene pentru plasarea pe piata de capital a actiunilor companiei.

Cei mai optimisti vad compania la bursa in acest an. Spre exemplu, firma Euro Insol, care a avut din 2012 rolul de administrator judiciar al Hidroelectrica, estimeaza ca listarea se va produce in luna noiembrie a acestui an.

Ministrul Energiei a declarat, in cadrul unei conferinte, ca nu impartaseste optimismul administratorului judiciar, declarand ca „este greu de spus” cand se va intampla asta.

„Greu de spus cand se va lista la bursa Hidroelectrica. Este cert ca are potential, noi continuam toate pregatirile pentru listare. Este o munca tehnica deosebit de complexa pe care trebuie sa o ducem la bun sfarsit. Nu depinde numai de noi, dar e clar ca Hidroelectrica are acest curs”, spus ministrul.

Aflata in al doilea proces de insolventa din vara anului 2012 pana in prezent, Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania, este intr-o situatie financiara excelenta. Inregistrand profituri substantiale in ultimii ani, compania ar urma sa iasa din insolventa in vara acestui an. Decizia apartine tribunalului, care ar putea decide insa si falimentul companiei.

Insolventa sau falimentul sunt fiind practic singurele doua variante posibile. Listarea la bursa a companiei a fost promisa de guvernantii Romaniei de mai multi ani. Promisiunea a fost facuta creditorilor Romaniei, adica Banca Mondiala, Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

Hidroeletrica este administratorul celor mai mari hidrocentrale din Romania si este controlata de stat, prin Ministerul Energiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri