BRD va distribui in 2016 primele dividende dupa ce in ultimii patru ani nu mai facuse acest lucru din cauza pierderilor sau a rezultatelor financiare slabe. Actionarii vor vota in aprilie si o eventuala prelungire a mandatului directorului general si presedintelui Philippe Charles Lhotte.

Consiliul de Administratie al bancii va propune actionarilor distributia unui dividend brut de 0,32 lei/actiune, care, avand in vedere cotatile de vineri de pe bursa, ar genera un randament de 3%.

BRD ar putea ajunge astfel sa distribuie un total de 223 mil. lei sub forma de dividende, echivalentul a 47,8% din profitul net din 2015. Banca a anuntat un profit net de 465,8 mil lei in 2015, de aproape sapte ori mai mare decat in anul precedent, ca urmare a diminuarii cu 45,8% a costului riscului si a reducerii cu 2,3% a cheltuielilor operationale.

Ultimul an in care BRD a distribuit dividende a fost in 2012 (aferente profitului din 2011), valoarea dividendului la acel moment fiind de 0,1669, in vreme ce randamentul ajungea la 1,58%.

Consiliul de Administratie al bancii a convocat Adunarea Generala a Actionarilor in data de 14 aprilie, pe ordinea de zi aflandu-se, pe langa aprobarea dividendelor, reinnoirea mandatului de administrare al CEO-ului Philippe Charles Lhotte pentru o perioada de 4 ani. Actionarii vor mai vota si bugetul pe anul 2016.

Actiunile BRD se tranzactionau la inceputul sedintei de vineri la un pret de 10,64 lei/unitate, in crestere cu 0,4%. Avand in vedere aceasta cotatie, banca este evaluata la aproape 7,3 miliarde lei.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri