Mai multe fonduri de investitii ale Franklin Templeton si Fondul de pensii al Norvegiei, cel mai mare fond suveran din lume, au iesit la vanzare pe actiunile Petrom (SNP) luna aceasta, cele doua entitati lichidand titluri in valoare totala de 14,7 mil. lei (3,3 mil. euro).

Fondurile Franklin Templeton, compania americana care administreaza si Fondul Proprietatea (FP), au vandut 56,8 mil. actiuni SNP in valoare de 14,3 mil. lei, in vreme ce Fondul suveran al Norvegiei a vandut titluri de circa 0,4 mil. lei. Vanzarile au fost realizate la preturi cuprinse intre 0,2473 lei/actiune si 0,2615 lei/actiune.

Tranzactiile vin in contextul in care Petrom a crecut cu 4,2% in martie si cu 14,3% fata de minimul anului atins la jumatatea lui februarie.

Cu doua ore inaintea inchiderii sedintei bursiere de miercuri, actiunile Petrom scadeau cu 0,2% pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pana la un nivel de 0,2465 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, capitalizarea producatorului de petrol este de 13,9 mld. lei (3,1 mld. euro).

Citeste si:
Norvegia a detectat cantitati de iod radioactiv in apropiere de Rusia
Norvegia a detectat cantitati...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Marile companii de pe bursa bifeaza inca un semestru de cresteri