13 Aprilie 2016

Dragos Pislaru, consilierul premierului, la WALL-STREET 360: Strategia guvernului pentru dezvoltarea pietei de capital



Dragos Pislaru, consilierul premierului Dacian Ciolos pe probleme economice, a vorbit la emisiunea WALL-STREET 360 despre strategia guvernului privind piata de capital. Cu prioritati pe cele doua directii majore, cerere si oferta, guvernul ia in calcul listari de pachete minoritare, imbunatatirea guvernantei corporative si a cadrului de reglementare, dar si sustinerea pietei Aero.

“Una dintre criticile aduse pietei de capital este ca nu are oferte interesante pentru investitori. Lumea asteapta ca acest guvern sa scoata pe piata niste bijuterii ale coroanei, asa ca luam in calcul foarte serios vanzarea unor pachete minoritare. Pe lanha Hidroelectria si CEC, unde ne gandim la o participare strategica a unei institutii internationale, precum BERD, mai sunt si alte companii, precum Portul Constanta, Aeroporturi Bucuresti sau Salrom, care ar putea aduce consistenta unei oferte guvernamentale incepute anul acesta si terminate, cel mai probabil, anul viitor. Exista determinarea sa incepem cu aceste companii si sa le scoatem la suprafata intr-un mod transparent”, a declarat Dragos Pislaru.

Acesta a explicat ca, in paralel, se lucreaza la imbunatatirea guvernantei corporative, ce va permite altor companii de portofoliu sa fie listate, pe termen mediu si lung.

Afla toate planurile Guvernului privind piata de capital din emisiunea WALL-STREET 360.



Citeste si