Presedinte SIF Transilvania: Piata locala de capital este prea mica pentru a avea doua burse

Piata locala de capital este prea mica pentru a avea doua burse, a declarat Mihai Fercala, presedintele directoratului SIF Transilvania, unul dintre sustinatorii fuziunii BVB si Sibex Sibiu, proiect discutat si anul trecut, dar nefinalizat, scrie Mediafax.

"Prin fuziune, va rezulta un operator bursier consolidat, care se poate dezvolta si de la care sa incasam dividende", a spus Fercala. SIF Transilvania detine 8,57% din BVB. In total, aproape 23% din capitalul Bursei de la Bucuresti este controlat de SIF Transilvania si alte trei SIF-uri (Moldova, Muntenia si Oltenia).

La Sibex, acelasi SIF-uri detin impreuna circa 15,5% din capital. Ambele burse sunt listate pe propriile platforme, cu o capitalizare de 200 milioane de lei pentru BVB, si o capitalizare de 16,7 milioane de lei pentru Sibex. In actionariatul BVB este prezenta si BERD cu o detinere de circa 5%, iar la Sibex apare si bursa de valori de la Varsovia cu o participatie de circa 1,8% din capital.

Pentru BVB, compania de zece ori mai mare care ar urma sa absoarba Sibex, o astfel de tranzactie ar avea sens economic daca fuziunea se va face la un pret cu discount, spun surse din piata de capital

Citeste si:
SIF-urile decoleaza pe bursa dupa ce legea pragului primeste ok-ul
Eliminarea pragului la...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri