Exprimat in euro, nivelul activelor nete a fost de 1,5 miliarde euro, cu 0,3% peste nivelul atins in luna precedenta, conform Mediafax.

”Urmarind evolutia activelor nete unitare in luna raportata se observa ca cele cinci SIF au inregistrat evolutii mixte, fiind inregistrate scaderi de 4,7% la SIF Oltenia si 2,7% la SIF Muntenia, dar si urmatoarele cresteri: 0,8% la SIF Transilvania, 3,5% la SIF Moldova si 4,4% la SIF Banat-Crisana”, se arata in comunicat.

Raportat la inceputul anului, evolutia activelor nete a inregistrat scaderi generalizate, de la 24,8% pentru SIF Transilvania pana la 0,7% pentru SIF Muntenia.

Analizand structural activele in luna martie, investitiile pe termen scurt s-au apreciat cu 2,5% fata de luna februarie, ajungand la 4,75 mld lei. Ponderea investitiilor pe termen scurt in total active a crescut la 66,4%, la finalul lunii martie (64% in februarie).

Citeste si:

Actiunile cotate, care erau pe ansamblul portofoliilor SIF la finele lunii februarie in valoare de 4,74 mld lei, au crescut cu 2,2% pana la 4,85 mld. lei la sfarsit de martie. Ponderea acestora in total active SIF a fost in usoara crestere in luna raportata, de la 67,1% la 67,8%.

In luna martie, nivelul de capitalizare inregistrat pe total SIF a fost de 3,6 mld. lei, in crestere cu 2,6%.

SIF Transilvania si SIF Moldova au avut cea mai mare lichiditate in martie, tranzactionandu-se pe fiecare din ele 2,43% si respectiv 0,78% din capitalul social. Din punct de vedere al numarului de tranzactii realizate, SIF Banat Crisana a prezentat cel mai mic interes pentru investitori, pe acest titlu avand loc 1.770 tranzactii ce au insumat 0,53% din capitalul social.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock