Noua companii, din cele 84 listate pe Bursa de Valori Bucuresti, au actiunile suspendate de la tranzactionare, in principal din cauza intrarii in insolventa.

Capitalizarea bursiera cumulata a celor noua companii este de 165,5 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 37,6 milioane de euro, adica 0,0125% din capitalizarea totala a bursei de la Bucuresti. Cea mai mare companie aflata in aceasta situatie, luand in calcul capitalizarea bursiera, este UCM Resita (UCM), producatorul de motoare si turbine, potrivit Mediafax.

Actiunile companiei fiind tranzactionate ultima oara pe 8 decembrie 2011, cotatia unui titlu UCM fiind de 0,0599 per unitate. Capitalizarea bursiera a societatii este de 57,8 mil. lei (13 mil. euro). Actiunile au fost suspendate acum mai bine de patru ani ca urmare a procedurii de insolventa prin care trece compania din Resita. Actionarul majoritar al UCM este firma elvetiana Inet, cu o participatie de 96% din societate.

Pe locul al doilea in clasamentul companiilor cu actiuni suspendate de la tranzactionare se afla constructorul Comcm Constanta (COMI). Valoarea de piata a firmei constantene este de 41,5 milioane de lei (9,43 mil. euro), iar ultima oara actiunile companiei s-au tranzactionat la o cotatie de 0,1759 lei per unitate. Principalii actionari ai companiei care au actiunile blocate sunt SIF Transilvania (SIF3), cu o participatie de 56% din companie, urmat de familia Fratila, ce detine o participatie de aproximativ 30%.

A treia pozitie este detinuta de COS Targoviste (COS). Capitalizarea bursiera a combinatului de oteluri speciale este de 37,7 milioane de lei (8,5 milioane euro). Actionarul majoritar este firma Mazur Investment, cu o participatie de 86%, ceea ce inseamna o suma totala blocata de 32,422 milioane de lei. De asemenea, statul roman detine aproximativ 4% din companie, echivalentul a 1,5 milioane de lei, conform datelor furnizate de catre Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste si:
Cele mai importante evenimente ale momentului
Actual: cele mai importante...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cat controleaza fondurile de pensii din companiile romanesti listate