Administratorii Fondul Proprietatea (FP) sunt pregatiti sa reia negocierile cu Electrica (EL) pentru vanzarea pachetelor minoritare de actiuni la filialele de distributie, acest lucru urmand sa aiba loc cel mai probabil dupa alegerea unui nou director general la conducerea distribuitorului de energie.

Inca ne intereseaza sa faceam deal-ul cu Electrica. Dupa ce compania va selecta un CEO vom discuta din nou despre vanzarea subsidiarelor - Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea

Ioan Rosca, directorul general Electrica, a fost inlocuit la inceputul lunii martie cu directorul financial Iuliana Andronache. Electrica este insa in continuare in cautarea unui CEO, Andronache fiind director general interimar.

Fondul Proprietatea detine 21,99% din actiunile filialei Electrica Distributie Muntenia Nord, 22% din Electrica Distributie Transilvania Nord si 21,99% din Electrica Distributie Transilvania Sud, acestea fiind cele trei societati regionale de distributie de electricitate, din cele opt in total din Romania pe care le controleaza Electrica. In plus, FP mai detine 22% dintr-o alta filiala, Electrica Furnizare SA.

FP si Electrica au negociat la inceputul anului o vanzarea a tuturor filialelor mentionate mai sus si aflate in portofoliul Fondului. Negocierile nu au fost insa incheiate cu succes, reprezentantii Electrica afirmand ca au oferit 790 mil. lei, in vreme ce Fondul a cerut cu 85 mil. lei mai mult.

Citeste si:
Companiile 'fierbinti' pe bursa dupa raportarile financiare
Companiile 'fierbinti' pe...

Administratorii FP au mentionat insa ca pretul oferit de Electrica includea si dividende in valoare de 106 mil. lei ce urmau sa fie platite de subsidiare pentru anul financiar 2015 cuvenite Fondului Proprietatea si care ar fi trebuit transferate catre Electrica in urma tranzactiei. “Astfel, pretul efectiv oferit de Electrica pentru detinerile in cadrul subsidiarelor a fost de 684 milioane lei, ceea ce reprezinta un discount de peste 18% fata de valoarea de 841 milioane lei a acestor detineri, nivel la care au fost evaluate in activul net al Fondului la data de 29 februarie 2016", a completat Fondul.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati bani vor pune pe masa companiile de pe bursa in 2020