Asa-zis-ul “fond” este de mici dimensiuni, activele acestuia fiind de cateva mii de lei si reprezentand contributiile membrilor.

“De-a lungul anului au contribuit 27 de membrii ai clubului, desi numarul total al membrilor simpatizanti este mult mai mare. Sumele stranse sunt evident mici, dar asta nu din cauza lipsei de interes, ci mai degraba din lipsa unei legislatii, care in schimb este in vigoare in orice tara a Uniunii Europe, si care recunoaste si reglementeaza activitatea unui astfel de plasament colectiv si anume - clubul de investitori”, spune Tudor Irimiea, presedintele Invest Club.

Fondul a fost lansat pe 26 iunie 2015, cu putin timp inainte de prabusirea burselor din vara anului trecut, cauzata de turbulentele din China. In aceste conditii unitatea de fond a scazut de la momentul lansarii si pana la sfarsitul lui martie 2016 cu 3,5%, in comparatie cu scaderea de 7,9% a BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucuresti.

Citeste si:

“Sa bati piata, pe baza votului a 27 de persoane, e de-a dreptul incredibil, spun eu. Acest procent nu este atat de relevant pentru noi, mult mai important fiind faptul ca am reusit sa trezim interesul fata de bursa si sa cladim increderea intre membri”, mentioneaza Tudor Irimiea.

La un an de la momentul lansarii fondului, Invest Club a strans un capital social de 20.000 de euro care va fi folosit pentru infiintarea Invest Cafe, o cafenea a investitorilor care va functiona ca un hub financiar unde vor fi promovate investitiile pe piata de capital, a institutiilor aferente si care va facilita intalnirea dintre investitori si proiectele antreprenoriale. Cafeneaua din Cluj va fi lansata oficial la inceputul lunii iunie.

Sursa foto: Shutterstock