Brokeri Forex neautorizati: Prejudiciu de peste 2 milioane de euro realizat de acestia in urma actionarii pe platforme online fictive

Peste 50 de perchezitii au avut loc in Bucuresti si in 12 judete la persoane suspectate ca ar fi cauzat, prin inselaciune si desfasurarea fara autorizatie de operatiuni pe piata de capital, un prejudiciu de peste 2 milioane de euro. La audieri urmeaza sa fie adusi 25 de suspecti.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale fac 55 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman si Vaslui, la locuintele unor persoane suspectate de inselaciune si desfasurarea fara autorizatie de operatiuni pe piata de capital, precum si la locurile unde avea loc activitatea infractionala, conform News.ro

25 de mandate de aducere in urma perchezitiilor

Conform sursei citate, suspectii se prezentau drept brokeri si reprezentanti ai unor societati de servicii de investitii financiare care administreaza platforme de investitii online, reusind sa determine mai multe persoane sa depuna sau sa transfere bani in conturile lor bancare, sub titlul de investitii in operatiuni pe piata de capital.

Clientii ar fi fost ademeniti cu iluzia unor castiguri rapide, insa, in realitate, banii nu ar fi fost investiti pe piata de capital, ci ar fi fost depusi de victime direct in conturile unor persoane juridice nerezidente. Mare parte din bani ar fi urmat trasee financiar- bancare catre Bulgaria, Cipru si Israel, iar o parte din bani ar fi fost redistribuiti catre persoanele implicate in activitatea infractionala, potrivit Politiei Romane.

"Operatiunile pe piata de capital ar fi fost doar o legenda falsa creata de persoanele banuite pentru a determina victimele sa depuna sau sa transfere bani, platformele de tranzactionare fiind create artificial, fara nicio aprobare sau autorizare a institutiilor cu atributii in domeniu.", mai arata sursa citata.

Prejudiciul in acest dosar este de aproximativ doua milioane de euro, iar victimele unor astfel de infractiuni care nu au sesizat, pana acum, organele de urmarire penala sunt rugate sa se prezinte la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice sau la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti.

Sursa foto: tankist276 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri