Intr-un moment in care din ce in ce mai multe institutii si actori ai pietei financiare sunt tot mai preocupati de educarea publicului, copiii recepteaza mesaje ingrijoratoare, care le afecteaza serios perceptia asupra banilor. Eusebiu Burcas, fondator al primului program independent de educatie financiara - Burcash, managementul banilor, a vorbit in emisiunea WALL STREET 360 despre cum se raporteaza copiii, tinerii sau adultii la notiunile economice sau cum putem face educatie eficient.

Eusebiu Burcas considera ca educatia trebuie sa inceapa in scoala si felicita cele cateva initiative in acest sens, chiar daca sunt pe termen scurt si unele chiar partizane. Pe de alta parte insa, in intalnirile avute cu elevii cu ocazia saptamanii “Scoala Altfel”, a constatat o atitudine ingrijoratoare a copiilor.

“Cel mai grav este cum simt copiii relatia lor cu banii. Este infiorator ce am reusit sa cladim in copiii nostri in ultimii ani, cu ajutorul mass media. Intrebarea constant primita de la copii, cu ocazia intalnirilor din scoli a fost “putem sa fim bogati fara sa facem puscarie?”. Este infiorator, este un mesaj alarmant care denota ceea ce scolarii vad, aud, primesc ca si informatie”, a declarat Burcas.

In opinia sa trebuie sa scoatem in fata modele valide, care reusesc sa traiasca in bogatie si bunastare fara sa mearga la inchisoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri