Pretul petrolului Brent a atins miercuri cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni, urcand pentru a treia sedinta consecutiv ca urmare a intreruperilor de productie din Nigeria si a datelor solide referitoare la cererea din China, relateaza Reuters, preluat de News.ro.

Piata este sustinuta si de scaderea peste asteptari a stocurilor de titei din SUA, conform datelor publicate marti, care indica tendinta de echilibrare a cererii si ofertei. Un alt factor care alimenteaza cresterea cotatilor petrolului este deprecierea dolarului, care a atins miercuri cel mai redus nivel din ultimele cinci saptamani in raport cu un cos de valute.

”Perceptia din piata este pozitiva, tendinta indica noi cresteri”, a declarat Carsten Fritsch, analist la Commerzbank.

Pretul petrolului Brent, de referinta la Londra, este in urcare cu 67 de centi, la 52,11 dolari pe baril, dupa ce in timpul tranzactiilor a atins 52,24 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel dupa luna octombrie.

Cotatia petrolului de referinta pe piata americana este in crestere cu 65 de centi, la 51,01 dolari pe baril, iar in timp sedintei a atins 51,12 dolari pe baril, nivel maxim dupa iulie 2015.

Citeste si:
OPEC isi pierde influenta asupra preturilor petrolului
OPEC isi pierde influenta...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Predictia care da fiori reci petrolistilor: cat va costa barilul