Bursa de Valori Bucuresti lanseaza un nou sistem de raportare pentru companiile listate

Bursa de Valori Bucuresti va lansa un nou sistem de raportare pentru companiile listate pe piata reglementata numit Sistem Informational de Raportare a Emitentilor (IRIS).

“IRIS va oferi emitentilor un mecanism la cele mai inalte standarde internationale pentru o difuzare publica rapida si eficienta a rapoartelor si anunturilor catre investitori, analisti si distribuitori de date de pe piata”, mentioneaza oficialii bursei intr-un comunicat de presa.

Platforma are ca scop standardizarea formatului de raportare si cresterea gradului de transparenta a pietei prin asigurarea unui sistem de comunicatii sigur si fiabil pentru publicarea si distribuirea rapoartelor emitentului intr-un format text (HTML). In practica, acest lucru inseamna ca informatiile furnizate de emitenti vor fi integrate intr-un format accesibil imediat pentru prelucrarea datelor. Prin lansarea platformei IRIS, BVB va oferi un canal dedicat de informare pentru companiile listate pentru a comunica cu piata intr-un mod rapid si transparent.

"Ne asteptam ca IRIS sa devina rapid instrumentul cheie pe care toate companiile listate, atat pe piata reglementata cat si pe AeRO, il vor folosi pentru a-si indeplini obligatiile de reglementare si de a imbunatati comunicarea cu actionarii, analistii si investitorii, aducand astfel piata romaneasca de capital la un nou nivel de transparenta si standarde internationale", a declarat Ludwik Sobolewski, director general, Bursa de Valori Bucuresti.

Sistemul de raportare IRIS a fost dezvoltat de echipa BVB si va fi implementat treptat, incepand cu sfarsitul lunii iunie 2016. Bursa de Valori Bucuresti va oferi tuturor companiilor listate training-uri, asistenta individuala si o perioada de testare pentru a se asigura familiarizarea cu platforma, toate in scopul de a oferi o tranzitie usoara la noul sistem de raportare. La finalul procesului de implementare, IRIS va inlocui toate formele existente in prezent de transmitere a rapoartelor catre operatorul de piata.

Citeste si:
Un semestru de criză coronavirus pe bursă. Ce acțiuni au rezistat...
Un semestru de criză...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB: Cursul Euro/RON ar putea să depășească pragul 4,94
Setari Cookie-uri