Brexit-ul a instaurat teama in randul actiunilor europene. Acesta a determinat investitorii sa se indrepte spre activele cu dobanzi fixe, unde e randamentul obligatiunilor germane pe 10 ani, de referinta, au intrat in premiera in teritoriu negativ, relateaza MarketWatch.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a coborat cu 1,4%, toate componentele avand o evolutie negativa, cele mai afectate fiind titlurile din sectorul sanatatii, cele industriale si financiare. Stoxx 600 a coborat luni cu 1,1%, la cel mai scazut nivel de dupa 25 februarie, potrivit datelor FactSet, conform News.ro

Odata cu apropierea referendumului din 23 iunie referitor la apartenenta Marii Britanii la UE, investitorii se orienteaza catre piata de obligatiuni.
Mai multe sondaje publicate luni seara au sugerat ca votantii se indreapta spre sustinerea iesirii Marii Britanii din Uniune.

Intre sondaje, cel publicat de Sunday Times/YouGov a aratat ca 46% dintre britanici vor iesirea din UE, iar 39% ramanerea. Randamentul obligatiunilor germane pe termen de 10 ani a intrat in teritoriu negativ pentru prima oara in istorie, atingand -0,024%.

Actiunile Banco Comercial Portugues au scazut cu 6,4%, Banco Popular Espanol cu 4,5%, iar Deutsche Bank cu 1,7%.
Bancile italiene, care au inregistrat scaderi puternice in ultima perioada, si-au revenit usor, iar titlurile Banca Monte dei Paschi di Siena au urcat marti cu 1%.

Indicele londonez FTSE 100 a scazut cu 1,1%, DAX 30 al bursei din Frankfurt cu 1,2%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,3%.
FTSE MIB al bursei din Milano a coborat cu 0,7%, iar indicele spaniol IBEX cu 1,1%.

Euro este tranzactionat la 1,1239 dolari pe unitate, sub nivelul de 1,1292 dolari pe unitate atins luni seara la New York.

Sursa foto: lassedesignen/shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Actiunile europene au deschis in crestere