Astfel de avertismente oficiale au devenit un fapt obisnuit, dupa undele de soc produse in ianuarie anul trecut in urma liberalizarii cursului francului elvetian, care au dus la conflicte intre banci si clientii lor, din cauza absentei preturilor pe piata, timp de cateva minute. Un purtator de cuvant al ING a confirmat ca banca a trimis o comunicare clientilor, pentru a-i avertiza de probabilitatea unor conditii dificile de tranzactionare, in preajma votului din 23 iunie.

O sursa care a vazut scrisoarea a spus ca aceasta cere clientilor sa aiba rabdare, intrucat conditiile de stabilire a preturilor vor fi dificile, in special daca britanicii vor vota pentru iesirea din UE. ING a refuzat sa comenteze in legatura cu continutul scrisorii.

Divizia de vanzari si trading a Societe Generale a trimis la randul ei o scrisoare clientilor, pentru a-i avertiza in privinta volatilitatii si a unor deficite de lichiditati, a spus o sursa apropiata situatiei. Un purtator de cuvant al Societe Generale a refuzat sa comenteze.