Actiunile sunt in crestere joi in Europa, Asia, ca si contractele futures din Statele Unite, in ziua referendumului din Marea Britanie pentru ramanerea sau nu in Uniunea Europeana, relateaza Bloomberg, citat de News.ro.

Pe Bursa de Valori Bucuresti indicele BET crestea cu 0,16%, in vreme ce indicele blue-chip BET-XT era in stagnare.

Indicii Stoxx Europe 600 si MSCI Asia Pacific au urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele doua saptamani, chiar daca ultimele sondaje de opinie de dinaintea votului au aratat un scor strans.

Lira a atins cel mai ridicat nivel din acest an, pe fondul deprecierii dolarului comparativ cu principalele monede. Peso-ul mexican si rubla ruseasca conduc avansul monedelor statelor exportatoare de petrol, in conditiile in care titeiul a urcat la peste 49 de dolari pe baril.

”Asistam la calmul de dinaintea furtunii. Votul este dificil de anticipat. Declinul va fi probabil mai accentuat daca va castiga tabara Brexit. Am putea vedea o crestere euforica daca votul va fi pentru ramanere, dar probabil nu va fi sustenabila. Exista un numar de incertitudini, inclusiv incetinirea economiei mondiale”, a spus Nicholas Teo, specialist in treading la compania KGI Fraser Securities in Singapore.

Citeste si:
Ce actiuni lichide de pe Bursa au rezistat cel mai bine Brexit-ului
Ce actiuni din BET au...

Stoxx Europe 600 este in crestere cu 0,6%, iar FTSE 100 al bursei Londoneze cu 0,7%. Contractele futures pentru indicele S&P 500 sunt in urcare cu 0,5%. Indicele MSCI Asia Pacific a urcat cu 0,7%, inregistrand crestere pentru a patra sedinta consecutiv.

Lira a avansat cu pana la 0,9%, la 1,4844 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins dupa 31 decembrie, dar ulterior a limitat avansul la 0,3%. Euro a crescut cu 0,4% fata de dolar, coroana suedeza cu 0,5%, peso-ul mexican cu 0,6%, iar rubla cu 0,4%.

Cotatia petrolului WTI, de referinta pe piata americana, este in crestere cu 49,42 dolari pe baril, dupa ce miercuri a urcat cu 0,6%. Aurul este tranzactionat aproape de cel mai redus nivel din ultimele doua saptamani, marcand un declin de 2,5% in ultimele trei zile.

Citeste si:
Ludwik Sobolewski: Brexit-ul poate aduce si schimbari bune Romaniei
Ludwik Sobolewski, BVB:...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Preturile actiunilor de la BVB sunt mici: ce sectoare ar putea creste