Compania romaneasca de eLearning Ascendia (ASC) va intra la tranzactionare pe 7 iulie 2016, pe piata AeRO administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Ascendia creeaza produse educationale digitale si dezvolta software educational personalizat, atat pentru sistemul de invatamant, cat si pentru angajatii din corporatii.

Ascendia a inregistrat in anul 2015 o triplare a cifrei de afaceri, la 0,9 milioane euro si o marja a profitului net de 33%.

Domeniul de aplicatii educationale (eLearning) va atinge 150 miliarde de dolari la nivel global pana in anul 2020, potrivit informatiilor dintr-un comunicat transmis de Bursa de Valori Bucuresti. Romania se situeaza in top 4 la nivel global in ceea ce priveste cresterea frecventei utilizarii cursurilor in format digital.

“ Consideram ca <<listam educatia la bursa>> pentru ca dorim sa ne concentram eforturile in directia reasezarii procesului de invatare pe noi piloni, care sa in cluda tehnologia si produsele de eLearning si in Romania, nu doar pe pietele externe. Potentialul industriei globale este enorm, cu cresteri anuale previzionate de doua cifre”, a declarat Cosmin Malureanu, director general al Ascendia.

Ca parte a procesului de listare pe piata de capital, Ascendia a adus in actionariatul companiei fondul roman de investitii Certinvest Dinamic, care a preluat 10% din actiunile acesteia. Consultantul Autorizat care a derulat procedura de admitere la tranzactionare a actiunilor Ascendia este este SSIF Intercapital Invest. Actiunie Ascendia vor avea simbolul de tranzactionare „ASC”.

Citeste si:
Bittnet şi-a dublat afacerile în ultimul an. Cum arată cifrele...
Bittnet şi-a dublat afacerile...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Certinvest vrea sa listeze pe bursa Ascendia
Setari Cookie-uri