Adunarea Generala a Actionarilor a Societatii Nationale a Sarii – Salrom a numit un nou Consiliu de Administratie al societatii, in conformitate cu principiile de guvernanta corporativa stabilite prin OUG 109/2011.

Membrii noului board sunt Mugur Nicolae Popescu, Oana Bizgan Gayral, Laurentiu Puiu, Simona Carmen Fatu si Dan Valentin Gheorghe.

“Dorim sa felicitam Ministerul Economiei pentru numirea cu succes a unui nou Consiliu de Administratie la Salrom, printr-un proces transparent, conform cu standardele de guvernanta corporativa stabilite prin OUG 109/2011. Speram ca noul consiliu va selecta rapid un nou director general, care ar trebui sa propuna si sa implementeze un plan de dezvoltare sustenabil, incluzand o strategie pe termen mediu si lung, precum si sa imbunatateasca rezultatele financiare ale companiei”, spune, intr-un comunicat de presa, Greg Konieczny,managerul Fondului Proprietatea.

Statul controleaza 51% din actiunile Salrom prin intermediul Ministerului Economiei, in vreme ce Fondul Proprietatea detine restul titlurilor.

“Speram ca noul consiliu va prezenta actionarilor o propunere de listare a Salrom prin intermediul unui IPO, care ar fi benefic atat pentru companie, cat si pentru actionarii sai actuali si viitori. Listarea companiei este, in opinia noastra, urmatoarea decizie importanta care trebuie luata de Ministerul Economiei pentru a asigura continuarea succesului Salrom”, a mai adaugat Greg Konieczny.

Citeste si:
Fondul Proprietatea ar putea vinde Salrom direct statului
Fondul Proprietatea ar putea...

Fondul Proprietatea s-a angajat sa sprijine oferta publica initiala a Salrom, prin acoperirea tuturor costurilor aferente procesului de listare pe bursa, fiind in acelasi timp singurul vanzator, ceea ce permite statului sa-si pastreze pozitia de actionar majoritar. Conform acestei propuneri, in urma IPO-ului, investitorii institutionali si de retail privati, inclusiv Fondul, vor detine 49% din Salrom, in timp ce statul, prin Ministerul Economiei, va pastra o participatie de 51%.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Interviu cu managerul FP: Daca agream pretul, vindem Salrom statului
Setari Cookie-uri