Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vrea sa demareze in perioada urmatoare mai multe proiecte al caror scop final este atragerea si educarea micilor investitori, dar si a companiilor private. Printre acestea se numara si o tombola - “Tranzactionezi si Castigi”, pe modelul Loteriei Bonurilor inceputa anul trecut de Ministerul Finantelor.

Fluent in IPO

Fluent in IPO este un program care va fi lansat in ultimul trimestru din acest an, prin intermediul acestuia Bursa de Valori Bucuresti urmand sa organizeze o serie de intalniri intre executivii si reprezentantii unor companii, brokeri, analisti, investitori si alti participanti din piata.

Companiile care vor intra in program pot fi startup-uri nelistate inca pe bursa, societati deja listate, dar si mari corporatii ale caror actiuni nu se tranzactioneaza inca in piata de capital.

“BVB va invita o serie de companii in acest program si dupa ce vom avea 5 acorduri proiectul va fi demarat. Scopul “Fluent in IPO” este acela de a educa si de a familiariza companiile si angajatii acestora cu mecanismele pietei de capital. De asemenea vrem sa promovam metodele alternative de finantare la care companiile pot apela”, a explicat Marcin Wojcicki, director executiv in cadrul BVB.

Condus de Randament

Condus de Randament va fi primul concurs de tranzactionare in mediu real organizat de Bursa de Valori Bucuresti. Diferenta dintre acest eveniment si concursurile de tranzactionare organizate anterior de BVB consta in faptul ca de data aceasta investitorii vor tranzactiona pe conturi reale, cu proprii bani.

Mai exact, orice investitor care in perioada septembrie 2016 – februarie 2017 va cumpara actiuni in valoare de cel putin 30.000 lei va putea sa se inscrie in concurs, urmand ca persoana care inregistreaza cel mai mare randament in acest interval sa fie desemnata castigatoare. Actiunile tranzactionate trebuie sa fie in componenta indicilor BET (cele mai tranzactionate 10 actiuni din piata) sau BET-FI (SIF-urile si Fondul Proprietatea).

BVB va premia mai multi participanti, insa premiul cel mare va consta intr-un autoturism Dacia Duster.

Reprezentantii Bursei se asteapta la un numar de cel putin 5.000 de investitori care sa participe la acest concurs, care ar genera astfel rulaje de cel putin 150 mil. lei in cele patru luni.

Tranzactionezi si castigi

Dupa ce Finantele au dat startul Loteriei Bonurilor in 2015, iar in acest an Ministerul a anuntat ca va organiza o loterie aniversara pentru persoanele care au cumparat titluri de stat in oferta care se desfasoara in perioada 11-29 iulie 2016, de data aceasta a venit randul Bursei de Valori Bucuresti sa organizeze propria loterie denumita “Tranzactionezi si castigi”.

BVB intentioneaza sa faca extrageri in fiecare luna in urma carora vor fi desemnati castigatori investitorii activi care au facut tranzactii in respectiva perioada.

La acest concurs nu exista criteri de randament sau de valoare a tranzactiilor realizate de participanti, singura conditie fiind inscrierea prealabila, pe website-ul BVB, a investitorilor care doresc sa participe. Prima extragere a “Tranzactionezi si castigi” va avea loc in octombrie, urmand sa fie luate in calcul tranzactiile din luna anterioara.

Lansarea platformei universale “Fluent in Finante”

BVB va lansa la finalul acestui an si un website unde investitorii vor putea sa afle detalii sau sa acceseze toate programele si proiectele lansate de BVB in ultimii doi ani. Platforma se va concentra exclusiv pe piata de capital si informatiile despre brokeri, administratorii fondurilor de pensii si administratorii fondurilor mutuale.

Platforma fluent in Finante va mai contine clipuri si materiale educationale dedicate noilor investitori, sau tinerilor aflati in cautarea unor informatii mai detaliate despre piata de capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri