Dorin Badea si secretarul de stat Manuel Costescu au fost numiti in Consiliul de Supraveghere Transelectrica

Dorin Badea, directorul Trezoreriei bancii de stat Eximbank, si Manuel Costescu, Secretar de Stat la Ministerul Economiei responsabil pentru Comert exterior si Investitii straine, au fost alesi ca membri in Consiliul de Supraveghere al Transeletrica (TEL).

Numirea candidatilor s-a facut la propunerea actionarului, statul roman, prin Ministerul Economiei. Procedura de selectie a fost realizata de catre Departamentul pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului.

“Prin completarea acestor doua pozitii, finalizam prima etapa a selectiei membrilor in consiliile de administratie si de supraveghere la primele cinci companii din Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri in conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice”, spune, intr-un comunicat de presa, Sorana Baciu, secretar de stat in Ministerul Economiei.

Reprezentantii statului au selectat 18 noi administratori in perioada mai-august 2016, din peste 300 de aplicanti.

Dorin Badea are o experienta profesionala de peste 15 ani in domeniile bancar, audit si risk management, dintre care 10 ani in functii de conducere, experienta acumulata in companii precum UniCredit Tiriac Bank, Atrium Capital sau Banca Romana de Credite si Investitii. Acesta este in prezent director executial Diviziei Trezorerie si Piete Financiare la Banca de Export Import a Romaniei – Eximbank.

Citeste si:
UniCredit numeste un nou trezorier dupa plecarea lui Dorin Badea
UniCredit Tiriac Bank numeste...

Manuel Costescu lucreaza de peste 17 ani in banking, audit si risk management. Acesta a fost corporate banker la filiala din Londra a bancii americane JP Morgan. Din februarie 2016 este Secretar de Stat la Ministerul Economiei, responsabil pentru Comert exterior si Investitii straine.

Transelectrica este una dintre cele mai mari companii de utilitati din portofoliul statului roman. Actiunile transportatorului de electricitate se tranzactionau marti pe Bursa de Valori Bucuresti la un pret de 29,5 lei (+0,8%). Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 2,16 mld. lei (485 mil. euro).

Sursa foto: Shutterstock / Comaniciu Dan

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri