Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat platforma online de educatie financiara, “Fluent in finante: Platforma Universala pentru Investitori”, scopul acesteia fiind de a aduna intr-un singur loc informatii si materiale educationale despre investitii si piete de capital.

"Imbunatatirea educatiei financiare din Romania ramane unul dintre obiectivele principale al Bursei de Valori Bucuresti. In toate actiunile noastre dedicate investitorilor individuali, promovam investitiile responsabile si piata de capital din Romania. Am facilitat pentru investitori accesul la case de brokeraj, fonduri mutuale si fonduri de pensii din intreaga tara, toate cu un singur scop - pentru a face piata romaneasca de capital mai accesibila”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Lucian Anghel, presedinte Bursa de Valori Bucuresti.

La momentul lansarii, platforma “Fluent in finante” este cea mai mare platforma educationala din Romania, fiind, de asemenea, prima platforma care se concentreaza in intregime asupra pietelor de capital. Platforma este alcatuita din mai multe segmente, cum ar fi: clipuri video educationale, cursuri online, glosar de termeni, teste de cultura financiara, harta interactiva a Romaniei cu toate casele de brokeraj autorizate la Bursa de Valori Bucuresti, cluburi de investitori din tara si altele.

"Impreuna cu partenerii nostri am reusit sa cream un continut unic - peste 100 de minute de video, peste 35.000 de cuvinte in sectiunea online de cursuri, mai mult de 150 de termeni financiari in glosar si peste 160 de intrebari in testul de cultura financiara. Peste 50 de oameni s-au adunat pentru a contribui la dezvoltarea acestui concept creativ unic. Vom continua sa extindem si sa o dezvoltam in permanenta platforma, pentru a deveni un punct de referinta pentru toti investitorii individuali din Romania", a spus Ludwik Sobolewski, director general Bursa de Valori Bucuresti.

In plus, Bursa de Valori Bucuresti a lansat si aplicatia de mobil FinLit Quiz, disponibila in romana in Google Play si App Store. Aplicatia a fost dezvoltata impreuna cu Visa Romania, parte a programului de educatia financiara Banii IQ.

FinLit Quiz ofera posibilitatea de a testa nivelul de cultura financiara in cinci domenii: economie, finante, piete de capital, instrumente financiare si diverse.

“Fluent in finante: Platforma Universala pentru Investitori” este un concept realizat de BVB impreuna cu Grupul Financiar Banca Transilvania, BCR Pensii, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management si Tradeville

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri