SIF Moldova (SIF2) a cumparat 275,1 milioane actiuni Petrom (SNP) la pretul de 0,2100 lei/actiune, in cadrul Ofertei Publice Secundare initiate de catre Fondul Proprietatea (FP). Valoarea totala a achizitiei realizata de SIF Moldova ajunge astfel la 57 mil. lei (12,6 mil. euro).

Reprezentantii SIF Moldova mentioneaza ca decizia a fost luata in aplicare a strategiei investitionale a SIF2 si programului investitional 2016 pe portofoliul de actiuni listate (emitenti listati “blue chips”, cu o politica de dividend predictibila).

SIF Moldova va publica detalii privind procesul de optimizare dinamica a portofoliului de active in raportul Consiliului de Administratie pentru T3 2016, ce va fi publicat in data 15 noiembrie 2016.

Fondul Proprietatea a finalizat saptamana trecuta oferta publica pentru vanzarea unui pachet de 6,4% din actiunile Petrom (SNP), pretul final fiind de 0,21 lei/titlu, respectiv 7,7 dolari/GDR. Pretul a fost cu aproape 14% mai mic decat nivelul maxim cerut, de 0,244 lei/titlu.

Actiunile SIF Moldova se tranzactionau miercuri pe Bursa de Valori Bucuresti la un pret de 0,78/titlu, in scadere cu 0,2%. Avand in vedere aceasta cotatie, capitalizarea companiei ajunge la 811,8 mil. lei. (180,3 mil. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri