Profesionistii in investitii: Cati actionari isi incaseaza dividendele la Depozitarul Central

Anul acesta, in medie, aproximativ 20.000 de persoane pe luna si-au primit dividendele direct de la Depozitarul Central, a declarat Ionut Manole, director general adjunct al Depozitarului Central, in cadrul emisiunii Profesionistii in Investitii.

Anul trecut, s-a stabilit prin lege ca toate distribuirile de dividende ale societatilor listate la Bursa de Valori Bucuresti se vor derula prin Depozitarul Central. In plus, tot de anul trecut se stie si data certa in care sunt platite, anterior fiind anuntat doar un interval de 6 luni.

“Sunt doua mari canale pentru plata dividendelor: daca actiunile sunt in contul unui broker, toate vor fi virate la intermediar, si daca nu exista un cont, se pot incasa banii fie la ghiseul unei banci agreate de emitent, fie in cont, daca detinatorul ne indica un cont bancar. Chiar incurajam oamenii sa faca acest lucru, sa ne comunice un cont bancar, astfel incat sa primeasca banii in fiecare an”, a declarat Ionut Manole.

Depozitarul Canal a incercat prin diverse canale sa promoveze serviciul de distribuire a dividendelor, astfel incat tot mai multe persoane care detin actiuni sa poata beneficia de acesti bani. Conform statisticilor institutiei, in prezent sunt circa 8,5 milioane de investitori inactivi, majoritatea provenind din programul de privatizare in masa.

Setari Cookie-uri