Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a realizat in primele noua luni ale acestui an un profit net in crestere cu 2% comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 4,29 milioane lei, in timp ce marja neta s-a mentinut constanta la 19%, potrivit raportului prezentat joi.

“Profitul net al trimestrului al treilea a crescut de 2,5 ori fata de perioada similara a anului trecut, la 2,49 milioane lei , datorita imbunatatirii performantei la nivel operational a segmentului de tranzactionare – activitati desfasurate de BVB. De la inceputul anului, profitul net al perioadei a fost de 4,29 milioane lei, in crestere usoara fata de primele trei trimestre ale anului trecut”, arata raportul companiei, conform News.ro.

Veniturile operationale ale BVB au urcat in primele noua luni cu 4% fata de perioada similara a anului 2015, la 23,3 milioane lei. Bursa, care administreaza o piata de capital considerata de frontiera, a inregistrat rulaje totale pe platformele sale de 8,17 miliarde lei in primele noua luni, in scadere cu 11%. Totusi, tranazactii au dat semne de revenire in trimestrul al treilea.

“Valoarea totala a tranzactiilor derulate la Bursa de Valori Bucuresti a urcat in trimestrul al treilea 2016 cu 36% fata de acelasi interval al anului trecut”, a precizat BVB. Compania Bursa de Valori Bucuresti, controlata de casele de brokeraj si investitori institutionali, care au dreptul la participatii de cel mult 5%, are o valoare de piata de 219,5 milioane lei (48,7 milioane euro), calculata la ultimul pret de inchidere, de 28,60 lei/actiune.

Sursa foto: Shutterstock/ McIek

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri