Profesionistii in investitii. Alin Brendea: Bursele si-au resetat memoria pe termen scurt. Ce urmeaza?

Dupa o prima reactie negativa scurta, imediat dupa rezultatul alegerilor din SUA, pietele financiare au avut parte de o revenire spectaculoasa. Astazi, piata americana se afla la noi maxime istorice, dolarul s-au intarit iar bursele par ca au primit, pana la urma, pozitiv aceasta stire, a explicat Alin Brendea, director adjunct la Prime Transaction, in emisiunea Profesionistii in Investitii.

Bursele si-au resetat memoria pe termen scurt. Inainte de alegeri, optiunea Trump parea una negativa pentru bursa. Acum, pare ca se mizeaza pe noul program economic, sunt pevazute investitii si diverse scutiri si este asteptata o evolutie a economiei mult mai buna decat in trecut”, a mai spus Brendea.

Pe bursa locala, impactul a fost unul minor, au fost vizibile scaderi mici. Brokerul spune ca a contat si faptul ca discursul echilibrat al lui Trump, de dupa rezultatul votului, a inceput exact in perioada cand se deschidea piata locala.

Pana la finalul anul anului, mai sunt asteptate cateva momente importante care vor influenta evolutia pietei locale. “Urmeaza sezonul raportarilor financiare pe trimestrul 3, cand vom putea face o analiza privind profitabilitatea companiilor si randamentele dividendelor de anul viitor, lucruri importante pentru investitori. De asemenea, si alegerile locale sunt importante, ramane de vazut cine castiga si cu ce program vine. In plus, la finalul lunii decembrie, Fed are o sedinta de politica monetara, unde am putea vedea o crestere de dobanda. Toate aceste momente vor fi acompaniate de volatilitate, dar, per total, ma astept ca piata sa inchida anul cu o crestere de 5%”, a mai spus Alin Brendea.

Setari Cookie-uri