Compania de stat Transelectrica a realizat un profit net de 213,3 milioane lei, in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 30% fata de rezultatul net de 304,6 milioane lei din perioada similara a anului trecut, arata raportul trimestrial trimis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Veniturile totale au scazut cu 14%, la 1,89 miliarde lei in primele trei trimestre ale anului, de la 2,21 miliarde lei in perioada similara din 2015.
Datoriile totale ale companiei s-au diminuat cu 16%, la 1,84 miliarde lei, conform News.ro.

Transelectrica este un monopol al transportului de electricitate din Romania intre producatori si distribuitori. Compania a fost criticata in ultimii ani pentru lipsa investitiilor in modernizarea retelelor.

Transelectrica, societate listata la Bursa de Valori Bucuresti, are o valoare de piata de 2,1 miliarde lei (473 milioane euro), la pretul de inchidere de luni, de 29,20 lei/actiune. Compania este controlata de Ministerul Economiei, care detine 58,7% din actiuni. Transelectrica gestioneaza 81 de statii electrice la nivelul tarii si 8.834 km de linii electrice aeriene.

Citeste si:
Se vede apropierea crizei si in cifrele companiilor? -12% profit in T1
Marile companii listate incep...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Marile companii de pe bursa bifeaza inca un semestru de cresteri