29 Noiembrie 2016

OPEC incearca salvarea acordului de reducere a productiei de petrol



Oficialii OPEC fac luni si marti eforturi de ultim moment pentru salvarea acordului de reducere a productiei, pe fondul tendiunilor cu Rusia, in timp ce Artabia Saudita a apreciat ca piata se poate echilibra si in lipsa acordului, informeaza News.ro.

Expertii OPEC au inceput o intalnire la Viena, la ora 9:00 GMT (11:00 ora Romaniei), urmand sa faca recomandari referitoare la reducerile de productie ministrilor care vor participa la reuniunea din 30 noiembrie.

Intre timp, ministrii Petrolului din Algeria si Venezuela vor calatori luni si marti la Moscova, intr-o ultima incercare de a convinge Rusia sa partipe la reducerea livrarilor, care in ultimul an au atins noi maxime, in loc sa le inghete.

In septembrie, statele OPEC, care asigura o treime din productia mondiala de petrol, au convenit la Alger sa reduca livrarile la 32,5-33 milioane de barili pe zi, de la 33,64 milioane de barili pe zi, pentru a sustine cotatiile petrolului, care au scazut mai mult de jumatate de la jumatatea anului 2014.



Citeste si