Romcab Targu-Mures isi anunta insolventa

Producatorul de cabluri cu fibra optica Romcab Targu-Mures (simbol bursier MCAB), companie listata la bursa, a depus cererea de intrare in procedura insolventei la Tribunalul Mures, compania motivand decizia prin intentia de a-si redresa activitatea printr-un plan de reorganizare.

“In urma epuizarii celorlalte alternative de surmontare a perioadei dificile in care ne aflam, asa cum le-am prezentat in comunicatul nostru din 22 ianuarie 2017, prin prezenta va informam asupra intentiei noastre de a initia procedura de reorganizare juridica, ca solutie identificata pentru redresarea financiara eficienta si efectiva a activitatii Romcab”, arata un comunicat transmis luni de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), citat de News.ro.

Pana la data de 18 ianuarie, presedintele Romcab a fost Sebastian Vladescu, fost ministru al Finantelor, el fiind inlocuit de Zoltan Prosszer, directorul general si actionarul companiei.

Romcab Targu-Mures este controlata indirect, prin compania Sadalbari, de omul de afaceri Zoltan Prosszer. El detine, prin Sadalbari, 69,02% din Romcab. Romcab Targu Mures, companie cu circa 500 de angajati, are o valoare de piata de 39,5 milioane lei (8,8 milioane euro), la ultimul pret de inchidere, de 4,21 lei/actiune.

Compania a avut in anul 2015 o cifra de afaceri de 837 milioane lei si un profit net de 42 milioane lei. Compania a inregistrat un profit net de 39,6 milioane lei in primele noua luni ale anului trecut, dublu fata de perioada similara din 2015.

Citeste si:
Ce risc de faliment au companiile listate din Romania?
Ce risc de faliment au...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Shutterstock / Sebastian Duda

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri