Un numar de sase companii de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au anuntat deja propunerile de dividende si distributii de numerar pe care vor sa le faca in acest an, actionarii acestora urmand sa incaseze in total 1,08 miliarde lei. Randamentul mediu este in prezent de 6,3%, in conditiile in care Banca Transilvania si “perlele” statului din sectorul energetic, unde asteptarile privind dividendele sunt cele mai mari, nu au anuntat inca ce distributii vor sa realizeze.

Din suma totala de peste un miliard de lei, majoritatea este reprezentata de distributiile de cash de 971 mil. lei (0,1 lei/actiune) pe care Fondul Proprietatea le-a propus si pentru care a obtinut deja aprobarea actionarilor. Distributiile FP inlocuiesc obisnuitele dividende si sunt scutite de impozit, astfel ca actionarii Fondului ar inregistra in prezent un castig net de 11,3% de pe urma acestora.Dividend propus (lei/actiune)
Randament Valoare totala dividend (mil. lei)
Fondul Proprietatea 0.1 11,3% 971
SIF Transilvania 0.02 7,9% 43,6
Saniter Naval Orsova 0.2 6,6% 2,2
SIF Oltenia 0.0815 5% 47,2
Antibiotice 0.023 4,2% 15,4
Bursa de Valori Bucuresti 0.92 3,2% 7

O situatie interesanta se inregistreaza la producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB), care a propus distributia a doar jumatate din profitul net de anul trecut, in ciuda faptului ca este o companie controlata de stat (prin intermediul Ministerului Sanatatii).

Cititi mai mult in Wall-Street PRO

Citeste si:
Dividende 2017: Romania este liderul castigurilor in topul global
Dividende 2017: Romania este...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dividende 2017: Romania este liderul castigurilor in topul global