„Femeile din Romania considera ca este foarte important sa economiseasca (43%) in comparatie cu barbatii (36%). Daca ar avea 2.000 de lei la dispozitie, femeile ar economisi mai mult decat barbatii, 52% fata de 44%,” mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Lucian Anghel, presedintele BVB, citand un studiu IMAS privind comportamentul investitional.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de tranzactionare de pe 8 martie cu un eveniment dedicat egalitatii de gen, similar cu actiunile intreprinse de alte 40 de burse din intreaga lume.

Potrivit informatiilor publice, la nivel international, companiile care au cel putin o femeie director au obtinut o crestere mai mare a actiunilor, iar companiile in care cel putin 30% din functiile de conducere sunt ocupate de femei marja de profit a fost cu 6% mai mare.

In ceea ce priveste investitiile, 23% dintre femeile din Romania ar investi in obligatiuni sau actiuni, a mai spus Lucian Anghel, citand acelasi studiu. „Ca o concluzie, femeile sunt dispuse sa economiseasca mai mult decat barbatii, insa un aspect important il reprezinta si gradul de risc. Pentru trei din patru femei cel mai important aspect al unei investitii este nivelul de siguranta,” a mai spus presedintele BVB.

Sursa foto: Shutterstock