“Ne-am obisnuit destul de prost sa ne mearga bine (n.red. administratorilor de fonduri), concentrandu-ne in special pe vanzarea produselor sigure de investitii, asa cum este cazul fondurilor de obligatiuni. Cred totusi ca avem obligatia sa le spunem clientilor si ca bursa exista si cred totodata ca un administrator de fonduri trebuie sa se ocupe in special de zona de actiuni”, spune Aurel Bernat, director general adjunct BT Asset Management, divizia de fonduri mutuale a Bancii Transilvania.

Ne-am obisnuit destul de prost sa ne mearga bine concentrandu-ne in special pe vanzarea produselor sigure de investitii, Cred totusi ca avem obligatia sa le spunem clientilor si ca bursa exista

- Aurel Bernat, BT Asset Management

Fondurile de actiuni si fondurile diversificate reprezinta doar 3,4% din piata locala a fondurilor mutuale, care in ianuarie 2017 a ajuns la active de 22,2 mld. lei (4,92 mld. euro), majoritatea covarsitoare a plasamentelor indreptandu-se catre fondurile care investesc in titluri de stat romanesti, obligatiuni si depozite bancare.

Sursa foto: Shutterstock