15 Martie 2017

Silvia Gabor, analist XTB: Valul de alegeri din Europa va face din 2017 un an cel putin interesant



Inceputul de an a adus o continuare a volatilitatilor de anul trecut si poate fi caracterizat drept o perioada de acomodare a pietelor la noua presedintie a SUA dar si de pregatire a valului de alegeri din Europa, care vor face din acest an unul cel putin interesant, a declarat Silvia Gabor, analist XTB Romania, la emisiunea Profesionistii in Investitii.

“Sedinta de politica monetara este cel mai asteptat eveniment al inceputului de an. Se asteapta o majorare a ratei de dobanda, este o decizie surprinzatoare, pana acum cateva saptamani nu se astepta nimeni. In ultimele saptamani am vazut mai multe indicii pentru o crestere a ratei de dobanzii. Sunt si alti factori care sa sustina, vesti bune din piata muncii, rata somajului este de 4,7 % iar castigul mediu orar a crescut cu 2,08%”, a declarat Silvia Gabor.

In ultima perioada, dolarul a castigat teren si analistii XTB sustin ca aceasta apreciere ar fi integrat o posibila majorare a ratei de dobanda. Astfel, daca va fi doar un anunt de majorare de dobanda, evolutiile dolarului nu vor fi semnificative.



Citeste si