“Ne exprimam increderea ca finalizarea procedurii de insolventa a Hidroelectrica va permite Ministerului Energiei sa accelereze listarea companiei, in primul rand, prin asigurarea numirii membrilor unui nou Consiliu de Supraveghere, conform legii 111/2016, pentru un mandat de patru ani, in urmatoarea AGA a Hidroelectrica, programata pentru 19 aprilie 2017”, mentioneaza Konieczny, intr-un comunicat presa.

Acesta considera ca perpetuarea inutila a status quo-ului de interimat pentru Consiliul de Supraveghere al unei companii de o asemenea anvergura aduce riscuri uriase pentru actionarii ei.

“Asadar, suntem increzatori ca Ministerului Energiei va tine cont de propunerea noastra si va vota favorabil pentru numirea noului Consiliu de Supraveghere, conform prevederilor guvernantei corporative. Consilul urmeaza sa voteze, la randul sau, printr-o procedura de selectie transparenta, noua conducere executiva, care este de asemenea necesara stabilitatii companiei atat pe term scurt, cat si pe termen lung”, spune Greg Konieczny.

Seful Fondul Proprietatea, societate care detine 20% din Hidroelectrica, a subliniat si imbunatatirea substantiala a situatiei financiare a producatorului de energie, care a reusit sa isi dubleze valoarea de la 2 mld. euro pana la 4 mld. euro intre 2012 si 2016, conform evaluarilor independente, si sa inregistreze mai mult de 280 mil. euro profit net in anul 2016, comparativ cu pierderile de 100 mil. euro inregistrate in 2012.

Sursa foto: Shutterstock