Curtea de Apel Bucuresti a adoptat joi decizia prin care pune capat litigiilor incepute in timpul procedurii de insolventa pentru Hidroelectrica, eliminand astfel ultimul impediment in calea listarii companiei pe bursa. Ca urmare a acestei hotarari, Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea (FP), se asteapta ca Ministerul Energiei sa numeasca noii membri ai Consiliului de Supraveghere Hidroelectrica in AGA programata pentru 19 aprilie 2017.

“Ne exprimam increderea ca finalizarea procedurii de insolventa a Hidroelectrica va permite Ministerului Energiei sa accelereze listarea companiei, in primul rand, prin asigurarea numirii membrilor unui nou Consiliu de Supraveghere, conform legii 111/2016, pentru un mandat de patru ani, in urmatoarea AGA a Hidroelectrica, programata pentru 19 aprilie 2017”, mentioneaza Konieczny, intr-un comunicat presa.

Acesta considera ca perpetuarea inutila a status quo-ului de interimat pentru Consiliul de Supraveghere al unei companii de o asemenea anvergura aduce riscuri uriase pentru actionarii ei.

“Asadar, suntem increzatori ca Ministerului Energiei va tine cont de propunerea noastra si va vota favorabil pentru numirea noului Consiliu de Supraveghere, conform prevederilor guvernantei corporative. Consilul urmeaza sa voteze, la randul sau, printr-o procedura de selectie transparenta, noua conducere executiva, care este de asemenea necesara stabilitatii companiei atat pe term scurt, cat si pe termen lung”, spune Greg Konieczny.

Seful Fondul Proprietatea, societate care detine 20% din Hidroelectrica, a subliniat si imbunatatirea substantiala a situatiei financiare a producatorului de energie, care a reusit sa isi dubleze valoarea de la 2 mld. euro pana la 4 mld. euro intre 2012 si 2016, conform evaluarilor independente, si sa inregistreze mai mult de 280 mil. euro profit net in anul 2016, comparativ cu pierderile de 100 mil. euro inregistrate in 2012.

Citeste si:
Fondul Proprietatea ar putea sa revina la dividende in 2018
Fondul Proprietatea ar putea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Noul manager al FP vorbeste despre investitii dupa 7 ani de pauza
Setari Cookie-uri